A teljesebb felhasználói élmény érdekében Webáruházunk cookie-kat használ. Kérjük, fogadd el a cookie-k használatát, hogy a Webáruházunk valamennyi funkcióját 100 %-osan tudd használni!  ELFOGADOM!
Kategóriák

Zabpalacsinta - Kipróbált Recept Diétázóknak!

Szaszkó Reya 2016-09-28 17:42:00
A zabpalacsinta elkészítése nem olyan nagy ördöngősség, mint ahogy sokan elsőre gondolják, de mégis okozhat bosszúságokat (leragad, besűrűsödik, elszakad), ha nem sikerül eltalálni az alapanyagok (zabliszt, víz vagy tej, tojás) megfelelő arányát! Én is sokáig kísérleteztem a zabpalacsinta hozzávalóival, mire sikerült eltalálni az arányokat és egy palacsintát sem kellett kidobni a sütés során. Így sikerült ezt a bevált, szakadásmentes, feltekerhető, laktató zabpalacsinta receptet kikísérletezni! 

Zabpalacsinta recept: 

Zabpalacsinta hozzávalók (10 db átlagos méretű palacsintához):

A zabpalacsinta elkészítése: 

  1. A tojásokat felütjük és egy tálban lazán felverjük
  2. A tojásokhoz adjuk a stevia eritrit keveréket és a himalája sót, majd belekeverjük a zablisztet
  3. A zabpalacsinta tésztát folyamatos kevergetés mellett felöntjük a vízzel/kókusztejjel és csomómentesre keverjük. 
  4. A palacsinta tésztát 5 percig állni hagyjuk, közben felforrrósítjuk a palacsintasütőt.
  5. A felforrósított palacisntasütőt hajszál vékonyan befújjuk olívaolaj spray-vel (vagy szilikonos ecset segítségével vékonyan megkenjük olvasztott kókuszzsírral - fontos, hogy ne az olajjal együtt forrósítsuk fel a palacsintasütőt, hanem csak akkor kenjük meg a zsiradékkal, ha már forró!).
  6. Egy palacsintához kicsivel több, mint fél levesszedő kanál palacsintatésztát a kiolajozott palacsintasütőbe adagolunk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne. 
  7. Ha a palacsinta egyik oldala megsült (lehet látni, ahogy a szélétől a közepe felé haladva elveszíti a tészta a nyers színét, kb. 2 perc alatt), egy hosszú, lapos kés vagy palacsintás lapát segítségével átfordítjuk a másik oldalára és kb. 2 perc alatt azt is megsütjük
  8. Ezt a műveletet addig végezzük, amíg el nem fogy a zabpalacsinta tésztája. 
  9. Frissen fogyasztható, zsírszegény, cukrozatlan kakaóporral, cukormentes mogyorókrémmel, cukormentes lekvárral töltve, kalóriamentes csoki, eper vagy karamell öntettel meglocsolva.

A zabpalacsinta kalória és szénhidráttartalma: 

1 db zabpalacsinta 73 kcal-t és 10 gramm szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya, a Te alakbarát konyhai alapanyag tanácsadód!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
45 napos Pénzvisszafizetési Garancia
Szénhidrát Csökkentett Termék, Diétás Termék Gyártók:
Kényelmes, Biztonságos Bankkártyás Fizetés!
Villámgyors Szállító Partnereink

  

     

Salátagyár a Facebook-on!