A teljesebb felhasználói élmény érdekében Webáruházunk cookie-kat használ. Kérjük, fogadd el a cookie-k használatát, hogy a Webáruházunk valamennyi funkcióját 100 %-osan tudd használni!  ELFOGADOM!
Kategóriák

Sajtos csirkemell sonka házilag, E betű mentesen!

Szaszkó Reya 2016-09-14 23:45:44
Csirkemell sonka nélkül elképzelhetetlen egy finom diétás reggeli, de sokszor az összetevők elolvasásakor jövünk rá, hogy a boltokban kapható csirkemell sonka nem is olyan egészséges, mint amilyennek látszik, mert tele van mindenféle mesterséges adalékanyaggal, ízfokozóval, tartósítószerrel! Ezt a problémát oldja meg a most következő sajtos csirkemell sonka házilag elkészítve, amiben semmilyen műanyag sincs, csak hús, sajt és fűszerek! (Tejallergiások és paleo diétázók sajt nélkül is készíthetik!)

Csirkemell sonka házilag történő készítéséhez szükséges: 

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg light trappista sajt (füstölttel finomabb!)
  • 3 gerezd (6 g) fokhagyma 
  • 1 teáskanál (8 g) himalája só
  • 1 teáskanál (3 g) őrölt pirospaprika + 1 kávéskanál a kenéshez
  • 2 g őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál (8 g) olvasztott kókuszzsír a kenéshez

A csirkemell sonka házilag történő elkészítése: 

  1. A csirkemell filé 2/3-át (40 dkg-ot) ledaráljuk vagy aprítógépben krémesre aprítjuk. 
  2. A maradék 20 dkg csirkemell filét kicsi, kb. 1*1 cm-es kockákra vágjuk. 
  3. A light trappista sajtot szintén kis kockákra vágjuk. 
  4. A darált csirkemellhez adjuk a fűszereket: a reszelt fokhagymát, a himalája sót, a paprikát és a fekete borsot, a sajtkockákat és a maradék, kockára vágott csirkemellet és alaposan összekeverjük, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak. 
  5. A nyers csirkemell sonka masszát rúd alakban egy alufóliára halmozzuk és henger alakot formázunk belőle, majd az alufóliába szorosan belecsomagoljuk. 
  6. Az alufólia két végét szaloncukorszerűen megcsavarjuk (így zárjuk le), majd egy hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük és 2 dl vizet öntünk alá. 
  7. 150 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül gőzöljük.
  8. Amikor letelt az egy óra, vegyük ki a sütőből a az elkészült csirkemell sonkát és óvatosan emeljük ki a párolóvízből, csomagoljuk ki és tegyük egy vágódeszkára.
  9. Az olvasztott kókuszzsírban elkeverünk egy kávéskanál őrölt pirospaprikát és ezzel kívülről lekenjük a csirkemell sonkát. 
  10. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt beraknánk a hűtőbe. 
  11. Hideg helyen 3-4 napig eláll.
  12. Fogyasztható diétás reggeliként szendvicsekhez (ezt a ropogós héjú zabkenyér receptet ajánlom hozzá) , főzelék vagy diétás pizza feltétként

A házi csirkemell sonka kalória és szénhidráttartalma:

100 gramm házilag elkészítve 123 kalóriát és 1 gramm szénhidrátot tartalmaz. 

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya, a Te alakbarát konyhai alapanyag tanácsadód! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
45 napos Pénzvisszafizetési Garancia
Szénhidrát Csökkentett Termék, Diétás Termék Gyártók:
Kényelmes, Biztonságos Bankkártyás Fizetés!
Villámgyors Szállító Partnereink

  

     

Salátagyár a Facebook-on!