A teljesebb felhasználói élmény érdekében Webáruházunk cookie-kat használ. Kérjük, fogadd el a cookie-k használatát, hogy a Webáruházunk valamennyi funkcióját 100 %-osan tudd használni!  ELFOGADOM!
Kategóriák

NATURE COOKTA Aszkorbinsav 250 g

NATURE COOKTA Aszkorbinsav 250 g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
835 Ft

Diétás Termék Szállítási Információk

Várható szállítás: 2016. december 12.
Szállítási díj: 699 Ft
Egységár: 3.340 Ft/kg
Cikkszám: SF0032
Részletes Diétás Termék Leírás:

NATURE COOKTA Aszkorbinsav 250 g

A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas L-aszkorbinsavat tartalmaz.

Az aszkorbinsav egy olyan vízben oldódó vitamin, aminek a rendszeres fogyasztásával megelőzhető a skorbut, javítható és fokozható a kollagén termelés és fontos szerepet játszhat a súlycsökkentésben is. Mivel a szervezet nem képes tárolni ezt a vitamint néhány óránál tovább, ezért fontos, hogy naponta fogyasszunk belőle. Az aszkorbinsav rendszeresen adagolva felpörgeti az anyagcserét és felgyorsítja a fogyást.

Hogyan segíti az aszkorbinsav a fogyást?

Az aszkorbinsavat rendszeresen fogyasztók 30%-kal több zsírt képesek elégetni, mint azok, akik szervezetében alacsony a C-vitamin szint. A Journal of the American College Nutrition egy 2005-ös tanulmánya szerint az aszkorbinsavban gazdag élelmiszerek vagy étrend kiegészítők reggel való elfogyasztása egész nap fokozza a szervezet zsírégető képességét. Tehát C-vitaminnal, tudatos étkezéssel és reggeli tornával a fogyás is felgyorsítható.

Az aszkorbinsav adagolása:

Az aszkorbinsav ajánlott napi adagja férfiak esetében 90 mg, a nőknél pedig 75 mg.

A terhes és szoptató nőknél, valamint a dohányzóknál ennél jóval magasabb az ajánlott mennyiség. Az aszkorbinsav túladagolás szinte elképzelhetetlen, mivel ezek az adagok csak éppen arra elegendőek, hogy ne kapjunk skorbutot. A mai világban 1000-1500 mg C-vitamint érdemes naponta fogyasztani, amit nyers zöldségekkel, gyümölcsökkel, valamint étrend kiegészítők segítségével vihetjük be a szervezetünkbe.

Fontos, hogy fenntartsuk megfelelő arányát a szervezetben, mert csak így előzhetjük meg a betegségeket és csak így tarthatjuk fenn egészségi állapotunkat.

Az aszkorbinsav fogyasztás előnyei:

A C-vitamin vagy aszkorbinsav hozzájárul:

  • az immunrendszer egészségének fenntartásához.
  • igen erős antioxidánsként működik a szervezetben.
  • semlegesítheti azokat a szabadgyököket, amik a sejtekben károkat és mutációkat okoznának. A szabad gyököket a testmozgás hiánya, a rossz étrend, a dohányzás és a környezetszennyezés generálja. Az antioxidánsok nélkül ezek hatására a szervezet korán megöregedne és olyan betegségek érnék el, mint a rák, a szívbetegség vagy a cukorbetegség.
  • az aszkorbinsav részt vesz a szervezet kollagén termelésében. A kollagén segít helyreállítani és fenntartani az egészséges bőrt, az ereket és a kötőszöveteket, segíti a sebgyógyulást és a csontok és fogak egészségéért is hozzájárul.
  • az aszkorbinsav hiányában a bőr kiszárad, a haj el kezd hullani, a fogíny begyullad, véraláfutások jelennek meg a bőrön és lelassul a sebgyógyulás is.

Az aszkorbinsav természetes formájában (C vitamin) ezekben a friss zöldségekben és gyümölcsökben is megtalálható:

  • kaliforniai paprika tartalmazza a legtöbb aszkorbinsavat (190 mg/100 gramm),
  • a zöld paprika 120 mg aszkorbinsavat tartalmaz és
  • egy evőkanál petrezselyemben 5 mg C-vitamin van,
  • nagy koncentrációban találunk aszkorbinsavat a jalapeno paprikában,
  • a kelkáposztában,
  • a brokkoli leveleiben és virágában (60 mg),
  • a citrusfélékben,
  • a narancsban (egy közepes narancsban 75 mg),
  • a citromban,
  • a grapefruitban, de
  • egy fél adag eperben is 50 mg aszkorbinsav van.

Mivel az aszkorbinsav vízben oldódó vitamin, a vizelettel távozik, ezért káros hatása nincs!

Az aszkorbinsav fogyasztása , használata a fogyókúrás ételek készítésekor: 

Használhatjuk főzéshez, sütéshez, tartósításhoz, zöldségek és gyümölcsök barnulásának megakadályozására, vízben oldva is.

Kifejezetten ajánlott az aszkorbinsav kenyérbe sütése az alábbiak szerint: adjunk egy kávéskanál Nature Cookta L-aszkorbinsavat adni a tésztához, így könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát kapunk, sütés után pedig kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut.

Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Így is könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk.

A diétás befőzés során természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök barnulását. Így nagyon finom befőtteket, lekvárokat készíthetünk. Eritrittel vagy stevia cseppel keverve kitűnő limonádét keverhetünk belőle. 

 

Tárolás Száraz, hűvös helyen!
Minőségét megőrzi A csomagoláson jelzett időpontig!
Kiszerelés 250 gramm
Vásárlói vélemények:
Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Légy Te az első, aki leírja tapasztalatait!
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Az én tapasztalataim szerint: Rossz Kitűnő

Ehhez a Diétás Termékhez Jól Fog Jönni:

Mások Ezeket a Diétás Termékeket is Kérték Hozzá:

Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
2.315 Ft
Várható szállítás: 2016. december 12.
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
4.229 Ft
Várható szállítás: 2016. december 12.
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
4.155 Ft
Várható szállítás: 2016. december 12.

A Vásárlók Kedvenc Diétás Termékei:

Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
4.990 Ft 2.490 Ft
Várható szállítás: 2016. december 12.
Raktáron
849 Ft
Várható szállítás: 2016. december 12.
45 napos Pénzvisszafizetési Garancia
Már Megnézett Diétás Termékeid - Kosárba Vele!
Szénhidrát Csökkentett Termék, Diétás Termék Gyártók:
Kényelmes, Biztonságos Bankkártyás Fizetés!
Villámgyors Szállító Partnereink

  

     

Salátagyár a Facebook-on!