A teljesebb felhasználói élmény érdekében Webáruházunk cookie-kat használ. Kérjük, fogadd el a cookie-k használatát, hogy a Webáruházunk valamennyi funkcióját 100 %-osan tudd használni!  ELFOGADOM!
Kategóriák

Omlós, diétás banánkenyér túlérett banán felhasználására

Reya 2015-11-14 20:45:49

Ennek a diétás banánkenyér receptnek a története is úgy indult, ahogy a legtöbb banános sütié szokott: volt egy-két túlérett banánunk, amit már muszáj volt elhasználni valamilyen diétás édességhez. Így született ez a gluténmentes, tejmentes, paleo banánkenyér, ami aztán pár napra megoldotta a tízórai kérdést is! 

A diétás banánkenyér hozzávalói (1 db püspökkenyér formához):

A diétás banánkenyér elkészítése:

  1. A szódabikarbónát az almaecettel egy kompótos tálban összekeverjük, megvárjuk, hogy elpezsegjen, majd félre tesszük. 
  2. A tojásokat robotgéppel enyhén felverjük, majd hozzá adjuk az almaecetben elpezsegtetett szódabikarbónát és a száraz hozzávalókkal (lisztek, fűszerek, dió, sütőpor) pár perc alatt egynemű tésztát keverünk belőle.
  3. A végén belekeverjük a kókusztejet és a villával összetört banánt, majd sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük.
  4. Egyenletesen eloszlatjuk a nyers tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Mielőtt kikapcsolnánk a sütőt, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e? 
  6. Sütőrácson kihűtjük, majd megszórjuk eritrit porcukorral és felszeletelve fogyasztjuk.
  7. Egy pohár kókusztejjel tökéletes diétás (gluténmentes, paleo, fogyókúrás) reggeli, tízórai vagy uzsonna. 

A diétás banánkenyér kalória és szénhidráttartalma: 

100 gramm (ez kb. 3 szelet) banánkenyérben 409 kalória és 7,9 gramm szénhidrát van!

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Reya, a Te alakbarát konyhai alapanyag tanácsadód!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
45 napos Pénzvisszafizetési Garancia
Szénhidrát Csökkentett Termék, Diétás Termék Gyártók:
Kényelmes, Biztonságos Bankkártyás Fizetés!
Villámgyors Szállító Partnereink

  

     

Salátagyár a Facebook-on!